Marcel Tillema

Steeds meer mensen ontdekken dat hun lichamelijke klachten verminderen, wanneer ze sporten onder begeleiding van Marcel Tillema. Naast eigenaar van Sport Je Fit in Grijpskerk is hij ook medisch sportinstructeur en kunnen mensen met rugblessures, knieklachten en andere ongemakken bij hem komen sporten. Door zijn op maat gemaakte programma’s worden houding en spieren getraind, en krijgen klachten de kans om af te nemen.

“Als personal trainer, geef ik al jaren persoonlijke begeleiding aan sporters” vertelt Marcel. “Zowel aan fanatieke sporters als aan mensen die willen afvallen of gewoon fitter willen worden. Sinds twee jaar heb ik me ook toegelegd op medisch sporten, voor mensen met rug-, nek of andere lichamelijke klachten. Het verhelpen van deze klachten is geen trucje of hogere wiskunde, maar gewoon een kwestie van juist bewegen en spieren trainen. Ik kan bijvoorbeeld zelf prima voetballen zonder meniscus. Je moet wel weten wat je doet. Ik zorg ervoor dat de juiste spieren in en om de knie goed ontwikkeld zijn. Zo luister ik naar de klachten die iemand heeft, ik kijk naar de lichaamsbouw, de houding en zelfs de stand van de voeten. Op basis daarvan stel ik oefeningen samen in een trainingsschema. De sporter krijgt tijdens de oefeningen één op één begeleiding, zodat ik kan bijsturen en kan coachen.“ Inmiddels verwijzen verschillende fysiotherapeuten hun patiënten door naar Marcel, wanneer ze in hun praktijk uitbehandeld zijn.

Meer dan medisch sporten
Naast medische sportbegeleiding geeft Marcel ook persoonlijke begeleiding aan mensen die willen afvallen, aan krachttraining doen of individueel sporten gewoon fijner vinden dan in een groep. Sport Je Fit heeft naast de fitness- en cardioruimte meer te bieden. Sporters van alle leeftijden kunnen kiezen uit een keur aan groepslessen zoals Zumba, Pilates en bijvoorbeeld Streetdance for Kids. De genoemde groepslessen worden voor het eerst een heel seizoen gegeven, vertelt Marcel: “Vorig jaar hebben we een aantal groepslessen op proef ingevoerd. Dat bleek zo’n succes dat we de sportlessen in het nieuwe seizoen weer aanbieden.”

Vrij bewegen is voor iedereen weggelegd.
Marcel en de andere instructeurs van Sport Je Fit in Grijpskerk motiveren anderen graag om te gaan sporten. Ze helpen iedereen met enthousiasme vooruit, van mensen die moeilijk bewegen door een blessures tot degene die wil afvallen of gewoon wat extra motivatie nodig heeft om te sporten. Sport Je Fit is een sportschool waar een gemoedelijke sfeer hangt, waar mensen elkaar bij de voornaam noemen en niemand te beroerd is om elkaar te helpen. Wil jij ook op een informele en gezellige manier sporten, maar wel op jouw manier? Kom dan gerust eens langs om kennis te maken!

Openingstijden
ma 07.30 - 12.00 | 14.30 - 21.30
di 08.30 - 12.00 | 14.30 - 21.30
wo 08.30 - 12.00 | 14.30 - 21.30
do 07.30 - 12.00 | 14.30 - 21.30
vr 08.30 - 12.00 | 14.30 - 21.30
za 09.00 - 12.00
zo 10.00 - 13.00